Tatuajul sprancenelor

tatuaj sprancene 3D inainte si dupa

Tatuarea sprancenelor se face la persoanele care isi doresc un contur mai precis al acestora sau care au mici defecte de simetrie, cicatrici, goluri evidente.

Mai jos aveti chiar un exemplu medical, unde sprancenele lipseau cu desavarsire si a fost necesara reconstructia lor printr-un tatuaj sprancene fir cu fir. Dupa cum puteti observa, cu ochiul liber, aspectul este unul foarte natural, datorat tehnicii folosite "fir cu fir". De cele mai multe ori, nu se observa ca este vorba de tatuaj, privitorul observand tehnica doar daca se apropie la cativa centimetri, altfel numai un profesionist isi va da seama.

sprancene inainte si dupa
sprancene inainte si dupa tatuare
spranceana dreapta inainte si dupa tatuaj
sprancena dreapta inainte si dupa tatuaj
spranceana stanga inainte si dupa tatuare
sprancena stanga inainte si dupa tatuaj
exemplu de tatuaj sprancene inainte si dupa spranceana stanga inainte si dupa tatuaj detaliu spranceana dreapta inainte si dupa micropigmentare sprancene before and after sprancene la 4 saptamani de la tatuare
tatuaj sprancene inainte si dupa
tatuaj sprancene inainte si dupa
micropigmentare
sprancene facute prin tehnica de micropigmentare
sprancene inainte si dupa microblading
sprancene inainte si dupa microblading

Ce trebuie sa urmariti la o tehnica de micropigmentare a sprancenelor realizata corect!

O procedura corecta de micropigmentare trebuie sa fie realizata de un specialist in make-up si in cosmetica, o persoana care sa detina cunostinte vaste in colorimetrie si sa stie ce artificii trebuiesc realizate pentru a crea simetrie, pentru a corecta o imperfectiune a fizionomie, in asa fel incat, sa scoata in evidenta frumusetea persoanei care beneficiaza de procedura de tatuare cosmetica, dar sa obtina totodata naturalete. Tehnicianul micropigmentist este o persoana care trebuie sa aiba totodata cunostinte temeinice despre fizionomia fetei, despre ten, despre structura pielii si pigmentologie.

Specialistii nostri in micropigmentare sunt calificati atat in cosmetologie cat si ca make-up artisti.

Cum decurge sedinta de tatuaj sprancene?

Sedinta de micropigmentare are mai multe etape pe care le vom enumera in continuare:

  • discutia cu clienta despre forma, culoare, necesitatile clientei urmate de recomandarile specialistilor nostri;
  • aplicarea anesteziei;
  • desenarea zonei care urmeaza a fi tatuata in forma optima;
  • procedura propriu-zisa de micropigmentare;
  • indicatiile de ingrijire pentru perioada imediat urmatoare, cat si pe timp mai indelungat;
  • programarea sedintei de retus.

Discutia cu clienta despre sprancene

Culoarea este aleasa in functie de culoarea parului, a sprancenelor, de preferinta clientei, cat si de recomandarile specialistului in tatuaj cosmetic.

Culoarea aleasa in urma discutiei nu este neaparat si cea folosita de tehnicianul micropigmentist in cadrul procedurii propriu-zise, deoarece, in functie de criteriile enumerate mai sus, culoarea odata ajunsa in piele, se modifica, astfel ca dupa vindecare ea va arata usor diferit. Raspunderea specialistului este sa cunoasca detaliile situatiei, si in urma analizei, sa folosească o culoare astfel incat dupa vindecare aceasta sa arate la fel cum s-a decis in timpul discutiei preliminare.

Aplicarea anesteziei

Sunt femei care suporta durerea mai usor si sunt femei care nu suporta durerea sub nici o forma. Anestezia le poate face pe unele femei sa nu mai simta nimic, iar pe altele sa simta o usoara intepatura, perfect suportabila. Trebuie sa spunem ca anestezicul folosit prinde cam in 20 de minute si este unul local, aplicat doar in zona sprancenelor. Este posibil ca in timpul procedurii sa simiti durere si sa simititi ca efectul anestezicului trece. In acest caz, operatiunea de aplicare de anestezic va fi repetata.

Desenarea zonei care urmeaza a fi tatuata

In timpul cat se instaleaza anestezia, pentru a castiga timp, se va face desenul pe baza caruia se va executa tatuajul.

Datoria noastra ca specialisti este sa facem recomandarile optime privind forma, culoarea, tehnica ce ar trebui folosita, urmand apoi ca beneficiara sa faca alegerea finala. Pana la urma, clienta este cea care va "purta" acest tatuaj, astfel incat este cat se poate de natural ca aceasta sa detina ultimul cuvant in alegerea finala. Ne pastram, insa libertatea de a refuza sa realizam o procedura in care desenul ales nu avantajeaza fizionomia, sau in care culoarea aleasa de beneficiara este total nepotrivita. Acceptarea realizarii unei proceduri in cazurile enumerate in randul de sus ne face un deserviciu clar, atat clientei, cat si noua ca specialisti in tatuaj sprancene.

Procedura propriu-zisa de tatuaj

Durata acestei proceduri difera de la caz, la caz, in functie de numarul de fire de tatuat, de marimea sprancenelor. Poate dura de la 40 de minute pana la 2 ore. Va trebui sa aveti rabdare, pentru ca de aceasta etapa depinde cel mai mult reusita sprancenelor dv. Daca experimentati durere si considerati ca este peste pragul acceptabil, suportabil, vom aplica mai mult anestezic si vom continua dupa ce efectul cumulativ se va fi resimtit. Din practica, putem spune ca la final clientele declara ca au simtit foarte putina durere si ca ar fi putut suporta mai multa, daca ar fi fost necesar. Cu toate acestea noi nu fortam nota niciodata.

Indicatiile de ingrijire pentru perioada imediat urmatoare

Dupa ce procedura de micropigmentare s-a incheiat, vom sta de vorba si va vom da indicatii pentru perioada imediat urmatoare, cat si pe timp mai indelungat. Important este ca procesul de cicatrizare, de vindecare a micilor incizii sa se faca fara complicatii, intr-un timp cat mai scurt. Pentru asta veti primi un set de reguli de ingrijire pe care va rugam sa le respectati intocmai. Abaterile de la aceste reguli pot rezulta in infectarea zonei, in vindecarea mai lenta, in pierderea de densitate de culoare in zonele tatuate. Pentru a nu ajunge in situatii neplacute, este mai bine sa respectati aceste indicatii.

Programarea sedintei de retus sprancene

Este foarte important sa intelegeti importanta programarii si respectarii acestei programari pentru sedinta de retus. Sedinta de retus pentru tatuaj sprancene nu se poate face atata timp cat mai exista cruste sau cojite, deci mai devreme nu este posibil. Ea nu se poate face nici prea tarziu pentru ca pigmentul din unele linii trebuie improspatat. Pana la retus se poate ca sprancenele sau unele linii sa fie neuniforme, sa para mai deschise la culoare decat ar trebui, sau decat alte linii care par mai inchise. Sprancenele pot parea prea subtiri. De aceea, sedinta de retus trebuie sa aiba loc in intervalul optim de 4-8 saptamani de la data primei sedinte.In unele cazuri, sedinta de retus dureaza putin, acolo unde pielea s-a comportat bine, s-a vindecat frumos si a acceptat pigmentul in mod uniform. In alte cazuri, sedinta de retus dureaza mai mult pentru ca sunt mai multe lucruri de corectat.

In ce consta tatuajul cosmetic al sprancenelor?

Pentru sprancene se poate alege folosirea unui aparat pentru micropigmentare sau a dispozitivului de microlamelare sau microblading

Micropigmentare

Procedura de micropigmentare consta in introducerea unui pigment special conceput pentru acest tip de procedura in stratul superficial al pielii prin diferite tehnici de desenare. Acestea difera in functie de zona tatuata.

Cu aparatul de micropigmentare se poate realiza tehnica "fir cu fir" simpla, tehnica "fir cu fir" completata de umplere usoara, sau tehnica de umplere simpla ce se vindeca intr-un efect de umbrire uniforma pe toata suprafata sprancenei. Pentru fiecare tehnica de tatuaj sprancene se poate folosi un singur tip de dispozitiv sau mai multe tipuri, in functie de complexitatea procedurii.

Dispozitivele sunt formate dintr-un singur ac, sau mai multe ace asezate unul langa altul, iar alegerea tine de tehnician si de preferintele acestuia in cadrul fiecarei proceduri.

In cadrul studioului nostru de machiaj, tehnica cea mai folosita este de tatuaj sprancene fir cu fir, si necesita folosirea unui dispozitiv cu un singur ac. Pentru efectul de umplere alegerea noastra este de a folosi, totusi, acelasi dispozitiv ca la micropigmentarea sprancenelor. Explicatia este simpla: multe cliente, dupa ce aleg efectul de umplere si apeleaza la tehnicieni care nu sunt foarte bine pregatiti, se trezesc cu sprancenele mai rare, deoarece datorita unei tehnici incorecte, prea agresive, a dispozitivelor utilizate gresit, pe zona lucrată se creaza cicatrici care nu mai permit refacerea bulbului firelor de par din spranceana, lasand astfel goluri inestetice.

Microblading

Cu dispozitivul de microblading sau microlamelare se executa doar fire, iar rezultatul este mult mai fin decat cel obtinut cu aparatul de micropigmentare. Dispozitivul de microlamelare este alcatuit din mai multe ace aliniate sub forma unei lamele de diferite forme si dimensiuni. Alegerea acestora tine de preferintele tehnicianului si de necesitatile clientei. Procedura este executata prin miscari manuale, fara a necesita o sursa de curent electric, fara neplacutul bazait.

Tehnicile de conturare a sprancenelor sunt tehnici unde maiestria makeup-artistului face diferenta, deoarece ochii sunt adesea foarte diferiti ca forma, sunt persoane care au un ochi mai mare sau mai mic, pleoapa mai descoperita sau mai lasata, ochii exoftalmici, "cazatori", mai apropiati sau mai departati, arcadele diferite, nasul mai mare sau un pic stramb. Cunostintele in materie de machiaj sunt imperative pentru determinarea corectiilor ce trebuiesc executate la nivelul sprancenelor.

Aceste mentiuni sunt valabile deoarece toti oamenii sunt diferiti, nu exista nici o fizionomie identica, nici chiar ale gemenilor. Ba mai mult, jumatatile fetei oricarei persoane sunt universal asimetrice intr-o masura mai mare sau mai mica. Aceste aspecte necesita atentia si cunostintele unui specialist in machiaj si tatuaj, pentru ca doar acesta poate intelege si ajuta o fizionomie in cele mai mic detalii si in special pentru obtinerea unor sprancene mai frumoase.

Cand ne referim la corectarea asimetriilor nu ne referim la corectii majore raportate la niste masuratori si standarde universale, ci la adaptarea desenului, realizat premergator micropigmentarii, la trasaturile fetei, intr-o forma naturala, care sa avantajeze cat mai mult posibil intregul, clienta.

Veti putea cu usurinta observa, daca veti apela la serviciile noastre, ca, in cadrul sedintei de stabilire a formei sprancenelor, dispozitivul de masurare este folosit foarte putin, doar pentru a verifica daca ochiul a analizat bine situatia si nu au aparut diferente mari de executie. Altfel, datorita asimetriei invariabile, nici nu este indicat ca sprancenele sa fie perfect simetrice. Sloganul nostru este ca jumatatile fetei sunt surori, dar nu gemene, la fel si sprancenele.

tatuaj prin microblading inainte si dupa tehnica microblading inainte si dupa

Daca doriti sa aflati care sunt preturile va sfatuim sa accesati linkul tatuaj sprancene pret

Mai jos puteti vedea cateva exemple de sprancene care au fost corectate prin tatuaj. De obicei, corectiile vizeaza inaltarea sprancenelor sau arcuirea lor, in unele cazuri indreptarea lor.

sprancene corectate prin tatuaj corectia sprancenei prin tatuaj sprancene tatuate corectate

Mai jos puteti sa vedeti cum arata sprancenele dupa vindecare sau dupa retus si vindecare. Veti observa ca dupa vindecare efectul se mai estompeaza si look-ul sprancenei este mult mai natural.

spranceana vindecata sprancene vindecate dupa tatuare